Tysk schäferhund – en arbetare

Det är knappast förvånande att tysk schäferhund är en av de absolut populäraste hundraserna i Sverige. Tysk schäferhund är mångsidig och har många bra egenskaper. Naturligt sätt är den tyska schäfern både socialt självsäker, den känner sig trygg i sociala sammanhang och hunden är dessutom nyfiken. Eftersom tysk schäfer anpassar sig lätt till olika situationer används hunden till bland annat skydds-, bevaknings- och räddningshund av såväl polisen som militären. Tysk schäfer är dessutom väldigt sportsligt lagd och du kan med fördel träna sporter som agility och rapport. Men även om schäfern är arbetsam och nyfiken passar den tyska schäfern även perfekt som en familjehund.

Eftersom tysk schäferhund enkelt anpassar sig fungerar hunden utmärkt som familjehund om den får bra träning och massvis av kärlek. Hundens utseende är kraftfullt och muskulös men med de fina ansiktsdragen ser hunden inte särskilt hård ut, utan har en fin balans. För att underhålla schäferns päls på bästa sätt räcker det med att du borstar och kammar pälsen med regelbundna mellanrum. Pälsen kan vid behov även behöva tvättas, men detta räcker att göras cirka tre till fyra gånger per år.

En tysk schäferhund i familjen

Är du intresserad av att köpa en tysk schäferhund finns det gott om bra kennlar att kontakta. Eftersom varje kennel skiljer sig från varandra är det viktigt att du lägger stort möda på att välja en som känns bra. Förutom att kenneln ska ha stor kunskap och erfarenhet av tysk schäferhund ska det även kännas rätt med kenneln. När du väl köpt din valp kan det vara bra att du har kontakt med kenneln ifall du behöver rådgöra om något. Innan du köper en tysk schäferhund är det viktigt att du läser på om hundrasen, vet att du är villig att lägga mycket tid på hunden och att du är redo för att byta livsstil.

Tysk schäferhund är en intelligent sällskapshund